Slovenija: Prodaja automobila lani veća za 5,9 posto

Bez autora
Jan 09 2011

Prodaja automobila u Sloveniji prošle je godine, u suprotnosti s očekivanjima distributera koji su najavljivali stagnaciju, porasla za 5,9 posto. Sekcija za motorna osobna vozila pri gospodarskoj komori objavila je da je 2010. godine prodano 64.571 novo vozilo, od čega 60 posto u kategorijama malih vozila i automobila donje srednje klase. Povećana prodaja vozila u suprotnosti je s izjavama distributera koji su sredinom godine govorili o stagnaciji ili čak daljnjem padu prodaje zbog gospodarske krize te zahtijevali da država stimulira rast na automobilskom tržištu. U 2009. godini, koja je za automobilski sektor bila najteža, prodaja osobnih automobila u Sloveniji smanjila se za 19, a gospodarskih vozila za čak 39 posto. I prema podacima iz prošle godine u Sloveniji se najviše prodalo najviše Renaultovih vozila, koji s 9.950 prodanih vozila ima gotovo 17-postotni tržišni udio. Na drugom mjestu po prodaji je Volkswagen, a na trećem Opel.

Slovenija: Prodaja automobila lani veća za 5,9 postoProdaja automobila u Sloveniji prošle je godine, u suprotnosti s očekivanjima distributera koji su najavljivali stagnaciju, porasla za 5,9 posto.

Sekcija za motorna osobna vozila pri gospodarskoj komori objavila je da je 2010. godine prodano 64.571 novo vozilo, od čega 60 posto u kategorijama malih vozila i automobila donje srednje klase.

Povećana prodaja vozila u suprotnosti je s izjavama distributera koji su sredinom godine govorili o stagnaciji ili čak daljnjem padu prodaje zbog gospodarske krize te zahtijevali da država stimulira rast na automobilskom tržištu.

U 2009. godini, koja je za automobilski sektor bila najteža, prodaja osobnih automobila u Sloveniji smanjila se za 19, a gospodarskih vozila za čak 39 posto.

I prema podacima iz prošle godine u Sloveniji se najviše prodalo najviše Renaultovih vozila, koji s 9.950 prodanih vozila ima gotovo 17-postotni tržišni udio. Na drugom mjestu po prodaji je Volkswagen, a na trećem Opel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik